Recepty

                                 

Moje oblíbené kokosové řezy (rychlé,jednoduché)

suroviny: 2hrnky pol.mouky, 1hrnek strouhaného kokosu, 1hrnek krys.cukru, 1/2hrnku oleje, 2vejce, 1 1/2hrnku mléka, 2lžíce rumu, 1prášek do pečiva, tuk a hrubá mouka na plech,strouhaný kokos na posypání.

Postup:Včechny uvedené suroviny dobře promícháme a hladkétěsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysipaný plech.Vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova.Upečený a vychladlý moučník přelijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Poleva: potřebujeme máslo,kakao,moučkový cukr : Máslo si rozpustíme v mikrovlné troubě.Do másla přisipáváme kakao+mouč.cukr a mícháme až nám poleva hezky zhoustne a nejsou tam kousíčky cukru ani kakaa. Kakaa a cukru se tam dává 1:1 Poleva je lesklá.

 

Čokoládová bublanina s třešněmi

suroviny: 4 vejce, 400 g 12% smetany , 120 cukru , 100g hladké mouky, 80 g kakaového prášku, 2lžičky prššku do pečiva, nastrohaná kůra z 1 pomeranče, 500 g vypeckovaných třešní

Postup:Vejce,cukr,smetanu a pomerančovou kůru velmi dobře vyšleháme a zasypeme kakaovým práškem a práškem do pečiva.Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a posypeme vypeckovanými třešněmi.Podáváme teplé nebo studené a úpasypané cukrem.Bublaninu můžeme vylepšit dotuha ušlehanou šlehačkou,vanilkovou omáčkou či zmrzlinou.